Juodoji Himalajų druska "Kala namak" Padidinti

Juodoji Himalajų druska "Kala namak"

1,50 €

Nauja prekė

Juodoji Himalajų druska "Kala namak".

Smulkiau

Juodoji Himalajų druska jau nuo senovės naudojama Indijoje ir kitose Azijos šalyse. Ši druskos rūšis yra rusvai pilkos spalvos, turi aitrų kvapą, primenantį virtų kiaušinių kvapą. Skonis sūrus, bet stiprumu skiriasi nuo įprastos druskos ir patiekalams suteikia virtų kiaušinių prieskonį. Ši druska suteikia tikrai originalų ir nepakartojamą skonį. Druską sudaro natrio chloridas (sūrumas), natrio sulfatas (kartumas), geležies sulfidas (rožinis atspalvis), vandenilio sulfidas (kiaušinio kvapas). Valant druską pašalinami tik mechaniniai nešvarumai, nededami jokie priedai ar dažikliai.


Druskos beriama į salotas, chaats (indiškas patiekalas), raitas (indiškas patiekalas) ir daugybę kitų aštrių patiekalų. Šioje druskoje yra mikro ir makro elementų (kalcio, kalio, magnio, natrio, geležies, jodo).

Plačiai naudojama Ajurvedoje.
Ypač vertinama veganiškoje virtuvėje ruošiant tofu, salotas – suteikia patiekalams kiaušinio skonį.

Kilmės šalis: Pakistanas